Också Sabuni slår ett slag för tjänarsamhället

Nyamko Sabuni?

Också Sabuni vill använda all sin kreativitet för att tillskapa ett tjänarsamhälle där gigantiska klyftor mellan människor är melodin som ska ge full sysselsättning och en behaglig tillvaro för den övre medelklassen. Särskilt angeläget är det att fylla tjänarstaben med människor som kommer från ett annat land än Sverige.

DN skriver:

Integrationsministern vill ha en låglönesektor för utlandsfödda med dålig skolunderbyggnad och utbildning. Hon säger att det är skillnad mellan ett välbetalt arbete och ett dåligt betalt. Men att skillnaden att ha och att inte ha ett jobb är mycket större.

En annan möjlighet är förstås att människor med utländsk härkomst ges en god utbildning och att samhället och arbetsmarknaden fungerar på så sätt att alla behövs. Detta är förrstås en smula naivt men det är den rätta frågan som måste få ett svar. Och frågan kan inte vara hur vi snabbast återskapar det verkliga klassamhället alá USA eller dylikt.

Vad som är mer än uppenbart är att Folkpartiet åter igen spelar sitt främlingsfientliga kort och därmed riskerar att bidra till att opinionen i sin helhet vrids åt det hållet. Bedrövligt rent ut sagt!!

Bloggat: Iakttagaren, Caligula, Lenefors, Dödsmaskinen

Media: AB, Svd

Andra bloggar intressant om: Sabuni, klassamhället, Folkpartiet

Annonser

6 kommentarer

 1. Ping: Folkpartiet är ute och seglar, igen! « Johannes Blogg.
 2. Mattias Stenberg · augusti 17, 2010

  Bra skrivet! Den här typen av flörtande med främlingsfientliga är väldigt obehagligt.

 3. joakimhorsing · augusti 17, 2010

  Tack Mattia!
  Och ja, det är väldigt utstuderat….

 4. Ping: Sanningen om samhället – 2010-08-17 EM
 5. Kenneth · augusti 19, 2010

  Är det rimligt att en familj skall få 16 månaders betald föräldraledighet när de kommer hit med en 4-årig dotter som ex?

 6. joakimhorsing · augusti 19, 2010

  Jag berör egentligen inte alls sakförslaget angående föräldrarförsäkringen i mitt inlägg. JAg ville peka på det typiska i att Folkpartiet i valrörelser flrötar med främlingsfientliga strömningar. Att det verkligen förhöll sig så visades med stor tydlighet när hon debatterade med Kalle Larsson i P1. Sabuni hade inte tagit reda på om det ens förelåg ett problem! Hur många tar ut större delen av föräldrarförsäkringen när barnet är 4-5 år?? Det må vara hänt att jag inte vet svaret, men en minister bör nog veta det innan hon kommer med förslag på åtgärder, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s