CORREN KOMMENTERAR: borgerlig splittring….?

Så här är det. Linköpings stora dagstidning Östgöta Correspondenten låter sin ledarredaktion kommentera nyhetsartiklar inne i tidningen för att ge läsarna det så att säga ”rätta perspektivet” på saker och ting. Samtidigt som man utestänger bloggare från att ge sin syn på saken genom att inte använda sig av pingbacktjänster som Twingly. Det finns alltså all anledning i världen att hålla ögonen på Correns ledarredaktion.

Emil Broberg har därför startat bloggen KOMMENTERA CORREN där man kan kommentera ledarredaktionens hyss både på vanlig ledarplats och tilltagen inne i tidningen.

Idag lyfter Emil fram det sätt som ledarredaktionen väljer att beskriva Fredrik Reinfeldt avfärdande attityd i ekots intervju igår där han sågade sina samarbetspartiers förslag och de gemensamma uppgörelse man tidgare gjort. Det handlarde bland annat om förstärkt vårdnadsbidrag, förstärkt RUT avdrag, höjt bistånd etc.Emil skriver:

 När Correns ledarsida skriver om detta i dagens tidning så framhävs Reinfeldt i så god dager som möjligt. Han är den lyssnande och försiktiga generalen som ska få fortsatt förtroende som statsminister.

Och vidare:

Tänk dock om det varit Mona Sahlin som intervjuats och hon hade avfärdat vänsterpartiet och miljöpartiets alla krav för kommande mandatperiod och dessutom t.ex. sagt att den tidigare överenskommelsen om sjukförsäkringarna inte längre gällde. Hur skulle Corren ha reagerat på det? Hur många gånger skulle man använt begreppet ”Rödgrön röra”?

Spelreglerna massmedialt är helt klart inte likvärdiga i det borgerligt dominerade ledarsverige. När de sedan som i Linköping nästlar sig in oemotsagt och läger till rätta på nyhetsplats blir det riktigt allvarligt. Förutsättningarna blir inte rättvisa mellan blocken helt enkelt.

Anda bloggar intressant om: Östgöta Correspondenten, Linköping, Emil Broberg, Kommentera Corren, borgerlig splittring

Annonser

En kommentar

 1. thegayinterpreter · augusti 20, 2010

  Grön Bloggare?

  I såna fall vill jag rekommendera
  filmen Food Inc – The American Meat Industry, klart SEVÄRD!!

  Bra inlägg med information om filmen har ni här:

  http://thegayinterpreter.blogspot.com/2010/08/dokumentarfilm-food-inc-den-amerikanska.html

  Tak & Tack för mig

  /Theo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s