MP lyfter rejält i Stockholm

Enligt DN/Synovates senaste mätning för Stockholm stad når MP osannolika 18,2 % i opinonsstöd och är därmed nästan lika stora som Socialdemokraterna. Tyvärr är det just från S som flertalet av de nya rösterna kommer. Alltjämnt leder Alliansen med ca 53%.

Trenden verkar dock vara att de rödgröna även på totalen knappar in på Alliansen, vilket ju är glädjande. Samtidigt är det nu inte särskilt långt kvar till valdagen, så det är väl tveksamt om det är ett race som går att vinna. Den socialdemokratiska strategin att leka curlingföräldrar åt medelklassen stärker tyvärr inte våra möjligheter. Vi ska vinna medelklassen genom att väcka en insikt om den social rättvisan betydelse för ett hållbart samhälle och inte fokusera på den egna vinningen. S kan aldrig bli mer borgerliga än de borgerliga själva är och en kurs höger ut slutar med största sannolikhet i ett ännu starkare moderat parti.

MP:s framgångar talar för att min analys är riktig. Vi lovar inte guld utan gröna skogar. Jag är helt säker på att vi också kan sluta prata om pengar, tillväxt och bekvämlighet och istället locka med minskade klyftor och ett tryggare samhälle. Det är bar för S i Stockholm att plocka den bollen.

Bloggat: latmask, Noord, Mårtensson, Svensson, Högberg, Röda malmö, Jönsson, Luka(S), Den hälsosamma ekonomisten, Jessica, C SLL, Fagerberg, Sjölander, Åberg, Rydberg, Riksdagskansliet

Andra bloggar intressant om: miljöpartiet, socialdemokraterna, stockholm, valet 2010, politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s