Det enda argument som behövs för att sparka borgarna ut ur Rosenbad

Skrev tidigare om mina 8 argument för att rösta rödgrönt. Det är helt uppenbart att det räcker med ett enda och det stavas:

SVEKET

För att minnas hur det lät när regeringen ändrade reglerna se hit

Och ett annat förfärligt fall här

Andra som bloggar om detta:

Monica Andersson

Adventskalendern

Fridén

Sjukskrivningsreglernas konsekvenser

Widén

Moberg

Magnihasa

Maktkamp24

Oscarsson

Pophöger

Roger Jönsson

Signerat Kjellberg

Anders Nilsson

Kattalena

Annarkia

Esbjörn Jonsson

I just can’t get enough

Drakfors

Pellefantia

Annahita

In your Face

Högberg

Sq

Nerd life deluxe

Sigfridson

Tingeling

Millrel

Maria

Brockman

Utredarna

Yttrandefrihet, wtf

embryo

Storstad

Alttid rött, alltid rätt

Röda Berget

Chrissan

Peter Andersson

S-buzz

Min luktar oxo fisk

Esbati

CatasBubbla

I was cured all right

Tankar från roten

Hobbyorginell

fjärde väggen

erdoderdo

Full Mental Straightjacket

livsbloggen

Mer vänster i Uppsala

Bergman

Isberg

Stefans Konspirationer

Charlotte Therese

Käringen mot strömmen

Emil broberg

The unsatisfactory

rödgrön

Med denna lista vill jag visa hur många det är som så innerligt och hjärtligt har tröttnat på regeringens omänskliga politik.

Byt nu regering på söndag – Rösta Rödgrönt!!

Intressant?

Annonser

13 kommentarer

 1. Klarsynt · september 16, 2010

  Nu verkar det som du totalt har slut på argument när du använder så låga grepp som att skriva ”SVEKET” . Du verkar inte fatta att många faktiskt har fått det bättre under de senaste åren, för att ha levat i utanförskap under det socialdemokratiska oket och deras människoförnedrande sjukförsäkring.

  Och du verkar också vara lika trångsynt som de flesta andra rödgröna politiker och inte uppmärksammat vad som hänt utanför din lilla bubbla. Vi har faktiskt gått igenom en av de värsta ekonomiska kriser någonsin och det har medfört stora bekrymmer, för alla, främst de som har det sämst. Nu, äntligen kan de få det bättre, om man inte förstör de statliga finanserna, som ni inom de rödgröna är på gång att göra.

  Vakna upp ur dvalan Joakim, och se hur världen ser ut. Då skulle du inte skriva ”sveket” utan någonting annat.

  • Hanna Fridén · september 17, 2010

   Klarsynt: Hej du! Verkar trångsynt? Jag är en Sosseröstande jäkel som ansåg att Socialdemokraterna sjukpensionerade alldeles för många människor och som inte hjälpte människor som var sjuka att komma ut i samhället nog. Jag ville ha en förändring på detta, kanske framförallt för att jag själv var en av de individer som felbedömdes och antogs aldrig kunna arbeta mer i mitt liv. Men det finns faktiskt bra och dåliga sätt att lösa problem, att införa ett System som gör det omöjligt för människor som är gravt sjuka att få hjälp, ett System som i slutändan innebär att de slängs ut på gatan, är inte vägen att gå. Bara för att man tycker att Alliansens sätt att ta tag i det hela är vidrigt så innebär det inte att man är blåögd eller vill ha tillbaks exakt det system som fanns – De rödgröna har, om du nu inte vet det, sagt att deras system var felaktigt och att de sjukpensionerade alldeles för många. Det håller de flesta med om, och det är inte de rödgrönas politik att gå tillbaks till detta. Alliansen däremot har inte sagt ett knyst om alla dessa tusentals människor som farit illa av den hemska behandling som Aliiansregeringen utsatt dem för. Och du – Om de inte hade gjort detta, så hade vi klarat finanskrisen ännu bättre, det här har nämligen kostat samhället såna ofantliga summor med pengar att det inte är klokt. Det har släppts siffror på hur mycket denna fadäs har kostat och siffor på hur mycket mindre det hade kostat samhället om man inte genomfört denna vidriga förändring. Innan du kallar folk för trångsynta och fast i en liten bubbla – Fundera på om detta inte kan stämma in rätt bra på dig själv!

  • Hanna Fridén · september 17, 2010

   Klarsynt: Dessutom är jag en av dem som fått ut absolut mest pengar av Alliansens nya övriga politik, då jag är en ung företagare och får ut sjukt mycket mer pengar än tidigare. Dock är jag knappast en av dem som behövde det. Vi som redan har det bra har fått det bättre, absolut, samtidigt som andra fått ett jävla skitliv.

 2. joakimhorsing · september 16, 2010

  Jag förslår att du följer länken SVEKET, innan du säger mer.

  Vänligen,
  Joakim

 3. Catta · september 16, 2010

  Klarsynt: Ja några har fått det bättre, men massor har fått det sämre. Jag är den förste att hålla med om att sossarna varit för slapphänta, folk blev förtidspensionärer på löpande band många redan när de var unga, men nu är det ju helt åt andra hållet istället, det spelar ingen roll hur sjuk du är, arbetsför är du i alla fall enligt de nya reglerna. Man har totalförstört massor av människors liv med detta, och allt för något de inte kan råda över, nämligen att de blivit sjuka. Samtidigt gnuggar regeringen händerna i förtjusning över det minskade ohälsoantalet och visar siffror på hur få som är sjukskrivna nuförtiden…..

 4. qeruiem · september 17, 2010

  Hm. Jag ser att du länkar till min blogpost och använder det som argument för att man ska rösta rödgrönt, men då missar du hela poängen med min post. Låt mig citera mig själv:

  —–
  […]som jag redan skrivit om så har båda blocken ungefär samma politik på det här området eftersom man utgår från samma utredningar. Det finns dock en utredning genomförd av Tor Larsson som har en mer relevant analys av problemen, men:

  ”Av förklarliga skäl förbigicks Tor Larssons rapport och många andra med tystnad från politiskt håll. Detta är knappast förvånande med tanke på att om förklaringen stämmer så är det ju politikerna som orsakat den höga sjukfrånvaron och det är ju dumt att erkänna för då kan man ju inte vinna nästa val.”

  Och eftersom politiker bevisligen inte kan erkänna när de haft fel eftersom det kan äventyra de heliga opinionssiffrorna så föredrar de att sopa problemet under mattan och låta andra ta smällen. Hoppet att det skulle bli bättre med de röd-gröna är mao ett falskt hopp, tragiskt nog.
  —–

  Mao, att använda den här enskilda händelsen som ett argument för regeringsskifte är falsk argumentation. Förändringen, försämringen, av försäkringskassan är inte enbart borgarnas fel och redan under Göran Perssons ledning började allt fler komma i kläm pga hårdare regler och tuffare tag, som det så populärt brukar kallas. Borgarna har inte orsakat den förändring vi ser idag, de har bara fortsatt samma linje som Socialdemokrater + stödpartier redan slagit in på och att förvänta sig att ett regeringsskifte skulle förbättra läget är att lura sig själv.

  Jag har för övrigt skrivit flera poster om hur borgarna och de röd-gröna till stor del för samma politik och att det bara är på detaljnivå som de skiljer sig åt. Orsaken är enkel, väldigt få partier idag är trogna sin forna ideologi:

  Socialdemokraterna är inte längre ett arbetar- utan ett medelklassparti, miljöpartiet har visserligen fortfarande en grön profil men de driver inte miljöfrågorna alls lika intensivt som de gjorde för 20 år sen, folkpartiet kallar sig liberaler men vill ha hårdare tag och mer tvång, centern har sedan länge tappat bort sina rötter och moderaterna påstår sig vara ett arbetarparti (vilket egentligen är rent löjeväckande).

  Återstår väl möjligen vänstern och kd som fortfarande är hyfsat trogna sina gamla ideal, men de är, ärligt talat, inte riktigt rätt funtade till att börja med så det är väl inte så jädra mycket att hurra för.

  Det som blir kvar är två populärpolitiska block som båda försöker vara lika main stream och som Mix Megapohl och Rix FM slåss om alla dessa medelsvenssons som är lagoma, vanliga och ingår i den stora klungan och precis som radiostationerna gör de allt för att matcha varandra så de har ungefär samma innehåll och politik som inte sticker ut för mycket, dvs en lagom lättsmält röra.

  Att förvänta sig att man får någon större skillnad vid ett regeringsbyte är mao som att förvänta sig någon större skillnad från att byta radiostation.

  Själv kommer jag rösta Pirat, men att förklara alla skälen till det är lite långt för ett kommentarsfält. Jag har dock skrivit flera blogposter om det, tex dessa:

  http://fullmentalstraightjacket.wordpress.com/2010/01/27/it-revolution-igen/
  http://fullmentalstraightjacket.wordpress.com/2010/02/14/rattssakerhet/
  http://fullmentalstraightjacket.wordpress.com/2010/06/18/piratpartiet-nyhetsbrev-18-juni-2018/

 5. Ping: Detta har regeringen gjort med sjukförsäkringen « Storstad
 6. Ping: Full Mental Straightjacket: En felaktig slutsats | Piratkopiering
  • joakimhorsing · september 17, 2010

   Ber om ursäkt att jag missbrukade ditt inlägg genom att sätta det i en för dig olustigt sammanhang.
   Det du säger är dock i vissa avseende märkligt. Det är förvisso helt korrekt att de rehabiliterande insatserna och uppföljningen på individnivå alltid varit bristfälligt och att skulden för det vilar på alla politiska partier som vid något tillfälle suttit vid makten. Av det följer dock inte att en drastisk försämring där sjuka och döende brutalt utförsäkras och en motsattt politik där man tar bort stupstocken skulle vara irrelevant och sakna betydelse. Det rödgröna alternativet vill både:

   1. Ta bort stupstocken, och
   2. Rätta till de gamla felen och ge mer resurser till rehabilitering och individuell uppföljning.

   Detta är rödgröna vallöften och har verklig betydelse.
   Vänligen, Joakim Hörsing

   • qeruiem · september 17, 2010

    Jag är, som sagt, inte alls övertygad om att det blir bättre. Eller rättare sagt, jag är övertygad om att det blir ungefär lika dåligt men drabbar människor annorlunda (eller drabbar andra individer) eftersom båda blocken utgår från samma utredning, dvs Hedborgs. Läs mer här:

    http://fullmentalstraightjacket.wordpress.com/2010/08/29/blocken-rorande-overens-om-forsakringskassan/

    Det intressanta med Tor Larssons mer grundliga utredning är att enligt den så kollapsade försäkringskassesystemet redan under mitten på 90-talet (vilket stämmer rätt bra med den bild jag fått av det tack vare drabbade i min bekantskapskrets), dvs nånstans där i brytgränsen mellan övergången från en borgerlig minoritetskoalition under Carl Bildt och Socialdemokratiskt minoritetsstyre under Ingvar Carlsson, senare Göran Persson. Socialdemokraterna, med stöd av V och Mp, hade alltså åtminstone ett decennie på sig att reparera det redan skadskjutna FK-systemet men verkar mest ha sopat problemet under mattan.

    När nu de borgerliga faktiskt försökt lösa problemet (även om jag definitivt håller med om att resultatet blivit allt annat än lyckat) så har de röd-gröna vaknat till liv och lovar att backa tillbaka dagens trasiga lösning till gårdagens trasiga lösning, dock fortfarande politik baserad på Hedborgs bristfälliga utredning.

    Du får ursäkta om jag inte ger speciellt mycket för det vallöftet, för mig låter det bara som same same but different. Dvs som vanligt med vallöften, tyvärr…

 7. Jonas. · september 17, 2010

  Vill bara påpeka att alla i listan över blogginlägg om sveket delar din uppfattning om regeringsskifte. Pophöger tex är en Folkpartist.

  • joakimhorsing · september 17, 2010

   Jag vet det. Men själva reaktion kan i en väldigt vinklad tolkning ses som ett argument. Ledsen om någon tar illa upp dock.

   /Joakim

 8. Ping: Slutstridens piskor och tomma stolar « Joakim Hörsing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s