Mauds och Centerpartiets smutsiga fingrar

Krokodiltårar hjälper inte Maud!

Maud anklagade i sitt avskedstal tårhulkandes MP för att vi aldrig behövt smutsa ner våra fingrar. Jag försöker förstå detta. Hon syftar givetvis på Centerpartiets katastrofala insatser för miljön, på naturgasledningar i östersjön, kärnkraftsuppgörelser och bristande klimatpolitik. Det hon insuinerar är att MP inte skulle ha velat varit delaktigt i dessa beslut. Att vi hellre står med våra plakat och skriker på saker som Maud säkert menar är orealistiska förslag.

Naturligtvis kan inget vara mer felaktigt. MP har under två mandat perioder tagit ansvar för att den svenska statsbudgeten. V i gick i valet 2010 till val på en uttryckt ambition att sitta i regeringen och där grunden var ett tjog olika kompromissuppgörelse med S och V. Vi ”smutsar” i skrivande stund, kan man säga, ner våra fingrar i Asyl- och invandringspolitiken. Fråga Kalle Larsson(V), hur rena han tycker våra fingrar är.

Det är således nonsens Maud Olofsson! MP är ljusår från allt vad plakatpolitik heter. Och det är synnerligen illa att du gömmer dig bakom nödvändigheten till kompromiss för att bortförklara dina dålig beslut. Det förtar så att säga det heroiska att poängtera detta. Du och Centern får vänja er vid att er miljöpolitk kommer att granskas, summeras och dras under ljuskäglan. Det kommer att ske alldeles oavsett hur mycket ni vill kalla er ”det enda riktiga miljöpartiet”

Och ni kan vara alldeles säkra på att om Centerpatiet med Annie Lööf i spetsen på allvar gör en omsvängning mot en radikalare miljö- och klimatpolitik, så kommer ni få vårt odelade stöd, liksom en avsaknad av en sådan nyorientering kommer att leda till massiv kritik. Helt oberoende, kan jag upprepa, vad ni väljer för tilläggsepitet.

Om SVT har rätt i att Annie Lööf väljer att bli näringsminister får vi kanske ändå anta att Carlgrenska eran av idel tafatthet kommer att fortsätta.

Media: SvD, SvD, SvD, DN, DN, SVT, Aftonbladet, SR, Nordin, GP, GP, HD

Bloggat: Högberg, Andersson, Larsson, Törnqvist, Centerpartiet, Barometern,

Relaterat: Annie Lööf – the flipflopper

Andra bloggar intressant om: Maud Olofsson, Annie lööf, Centerpartiet, klimat, politik, svensk politik

Annonser

4 kommentarer

 1. Arbetarperspektiv (@Arbperspektiv) · september 23, 2011

  ”MP är ljusår från allt vad plakatpolitik heter.”

  Nej, det är faktiskt det enda ni för. Av någon konstig anledning lyckas ni lura i folk att ni duger till något annat, men jag har jobbat för mycket med er sort för att inte se att det är så. Nittionio procent studenter och tjänstemän. Ni kan ingenting om verkningarna av era uppgörelser med borgarna.

  • joakimhorsing · september 24, 2011

   Jag vet inte riktigt vilka miljöpartister du har träffat, stolpskott finns alltid och överallt där det finns människor. Människan är inte ofelbar.
   Generellt är det så att vi sitter vid makten i en lång rad kommuner och landsting, att vi har tagit ansvar för cirka 10 statsbudgetar och att de flestas omdöme om oss är att vi är flitiga, pålästa och drivande. Att folk på vänsterkanten är skraja för den nya kraften i svensk politik är förståeligt men inte konstruktivt.
   /Joakim Hörsing

 2. Neta · september 24, 2011

  Vilka uppgörelser skulle det vara ”Arbetarperspektiv”? Det enda sammanhang där Miljöpartiet samarbetar med Moderaterna och deras stödpartier är i asyl- och integrationspolitiken och jag vill minnas att de tillsammans presenterade bara häromdan att det samarbetet leder till att splittrade familjer kan återförenas och att utsatta barn kan få gå i skolan. Det gjorde i alla fall mig jävligt glad, och lika glad är jag över att miljöpartisterna i alla andra frågor vägrar dansa efter moderaternas pipa som de enfaldiga centerpartisterna gör. Och minns – sossarna har egentligen fler uppgörelser med moderaterna än vad alliansens stödbenspartier har, vad säger det om det politiska klimatet i Sverige? Känn dig blåst…

 3. Ping: Peak-oil-förnekare, del2 | Osunt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s