Angående Glada Hudik – kort videokommentar till cynisk granskning

Media: AB, SVT

Andra bloggar intressant om : glada hudik

Annonser

4 kommentarer

 1. Sirpa Hotti · oktober 13, 2011

  Underbart!! Det är så vi vill att våra barn ska utvecklas..

  Men det är inte detta som det handlar om..
  Jag sticker inte under stol med att Per J har gjort enormt mycket för dessa människor.. Heder åt honom i denna sak..

  Men deras utveckling och bra mående ska INTE enbart vara deras lön.. Dom har gjort ett enormt jobb.. varför inte ens få lagstadgad ersättning för det? Inte ens traktamente får dom..Inte ens ersättning för alla dessa otaliga repetitioner.. Någon annan håvar in miljonerna på deras jobb.. Dom behöver pengar dom med.. Eller ska dom nöja sig och vara tacksamma för den pension dom har…

  Per J har säkerligen utvecklats han med.. Han har säkert fått förverkliga någon dröm.. Han pratar ju om lika värde.. Då borde ju han har nöjt sig med samma lön som skådespelarna.. Kaffepengar och personligt utveckling!!

  • joakimhorsing · oktober 13, 2011

   Jag håller med om att det skulle ha utbetalats betydligt högre löner. Därifrån till att misstänkliggöra Per J’s motiv på ett så grovt sätt som uppdrag granskning gör är ett långt och obehagligt kliv.

   mvh,
   Joakim

 2. Sirpa Hotti · oktober 13, 2011

  Jo, kan nog hålla med där.. Men faktum kvarstår ändå att det verkar ha skett en ”värdeminskning” på utvecklingsstörda och deras rättigheter att behandlas lika. Per J är ju en bidragande orsak till en del i detta genom att han har agerat som han har gjort och inte kämpat el agerat för den biten i frågan alls..

  Han kan ju inte ha varit okunnig om detta. Någonstans borde ju en klocka ha klämtat ganska rejält..Han och en del andra har ju ett ansvar gentemot dom här personerna..Ett ansvar som dom inte har tagit överhuvudtaget.

  Ha det gott

  Sirpa

  • Snyggingarna · oktober 18, 2011

   Den inkomstmässiga ”värdeminskning” förmodligen hänsyftar till har väl alltid funnits, dagersättningen för landets alla brukare har alltid varit låg, och att driva den frågan mot enskild person känns lite offtopic, minst sagt.
   Annars är det tvärtom PJ;s modell snarare varit ett lyft och en ögonöppnare för allmänheten att här är det ”vanliga människor” och inget annat. Just nu är det intressantaste för oss och våra anhöriga att utforska och ta tillvara en människas fulla utvecklingspotential, och möjligtvis kan vi hyra in Gudrun Schyman som vi måste ta lika lön för lika arbete precis här och nu..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s