Lysande Åsa Romson!

Åsa Romson, kvinnligt språkrör för Miljöpartiet de gröna går från klarhet till klarhet. Snacket om att Fridolin dominerar språkrörskollegorna emellan saknar grund. I dagens partiledardebatt lyfter hon på förtjänstfullt sätt fram de gröna prioriteringarna och ställningstagandena. I ordväxlingarna med övriga partiledare håller hon huvudet kallt och ger tydliga besked och svar på tal. Det enda tillfälle där hon kanske inte kom ut som vinnare var söktrycksdebatten med Jan Björklund, som före detta kommunpolitiker vet jag hur barnkullarnas varierande storlek får ett enormt genomslag i verksamhetsdimensionering.

Annie Lööf försöker genom en slags smetig inkludering utmåla sig som en grön röst i svensk politik:

”Det är bra att vi är två tydliga gröna röster…”

Samtidigt vill hon inte ha en politik för miljön utan vill att marknaden ska sköta det mesta. Hon  kritiserar exemplevis miljöpartiet vilja att stävja en ständigt expanderande transportsektor. Hon pratar sig tårögd om tillväxt och ökad handel. Det vill säga, hon uppvisar en total okunskap om vilka samband som styr möjligheterna att förhindra framtida klimat- och miljökatastrofer.

Reinfeldt ville i sina meningsutbyten med miljöpartiet vila lugnt på gamla meriter och gick så långt i sin självbelåtenhet att det ett tag lät som han ville stämpla MP’s kritik som landsförräderi. I botten ligger den felaktiga tron att Sverige och svenskarna bidrar till relativt små miljöpåfrestningar. Detta är inte sant vi tillhör toppen i miljöskurkligan. Givetvis ska detta inte hindra insatser även i andra länder, men vi MÅSTE inse att vi själva är en stor del av problemet.

Juholt gör rätt bra ifrån sig men det är svårt att koppla bort skandalen. Juholt är väldigt skadeskjuten. Jag har fortfarande inte träffat en sosse mellan fyra ögon som uttalar stöd för sin partiledare. Hör gärna av er om ni finns!

Ohlys attack på Romson var nästan löjeväckande när han försökte få det till att MP använt pengarna för restaurangmomsen två gånger. Hur? Vi har inte med en sänkning av momsen i vår budget.Punkt.

Relaterat:

Juholtaffären – några reflektioner –Juholt i feministisk(-medial) RÄVSAX –Juholt: öppet stöd för medborgarlön

Annie Lööf del 1 – the flip flopper

Media: DN, DN, , SVD, SVD, EXPRESSEN,EXPRESSEN, AB, AB, SVT, DN

Bloggat: Högberg

Andra bloggar intressant om: Åsa Romson, partiledardebatten

En kommentar

  1. Börje Andersson · juli 16, 2014

    En sak är vad Åsa Romson säger. En annan hur hon säger det. Åsa Romson talar nämligen alldeles för fort. Drog hon ner farten till hälften skulle lyssnarna inte bli så stressade. Fler äldre och invandrare skulle förstå henne. Miljöpartiet kunde åtminstone skaffa sig en mer sympatisk framtoning på detta sätt.

Lämna en kommentar