Bra att man snabbar upp takten med att ge uppehållstillstånd

Migrationsverket i Flen speedar upp behandlingen av asylärenden som rör individer från Irak rapporterar DN. Bra att man sätter åt lite kreativa klutar för att människor med uppenbara asylskäl inte ska få vänta för länge och de som ändå måste återvända får ett snabbt besked. Det är ganska givet att i stort sett alla flyktingar från områdena i och kring Bagdad har starka individuella asylskäl. Det är därför de flyr och det räcker med att slå på nyheterna för att förstå varför.

Ca 20 000 irakier beräknas komma till Sverige i år. Det är jättebra att Sverige tar ett stort ansvar, men det är knappast rimligt att Sverige ensamt står för mottagandet av hälften av de asylsökande från Irak som kommer till EU. Danmark står till exempel för blott cirka en procent.

Visserligen skulle Sveriges kvot kunna bli något mindre i alla fall under en tid, men det stora problemet är att människor som är i behov av uppehållstillstånd i Europa inte får det. Med andra ord är det inte i första hand Sverige som tar emot för många utan övriga länder, inte minst de nordiska som tar emot för få. Skärpning!

Läs vad jag tidigare har skrivit om varför vi ska ha en generös flyktingpolitik här.

Andra bloggar intressant om: migrationsverket, asylpolitik, flyktingar, Irak

21 kommentarer

  1. Basem · oktober 12, 2007

    I really don’t believe in the human rights in Sweden, I was an asylum seeker in sweden, which I am a disabile guy, the swedish police beated, misstreated and told me that they will show me the hell infornt of my lawyer and the human rights groups, and noone could do a thing, I guess my friend was right saying that don’t depend on what you hear about sweden (respect human rights) cause you would be disapointed

  2. Christer Eriksson · oktober 13, 2007

    Med naiv svensk invandringspolitik kommer asylsökandet explodera.
    Alla söker bli förtidspensionerade så snabb som möjligt. Då beräknas
    pensionen på det häpnadsväcknde sättet som om den asylsökande
    arbetat i Sverige sedan 25 års ålder utan att ha gjort ett handtag
    här!

    När detta är klart, kan vederbörande asyl/pensionsökande genast
    resa tillabaka till Irak och leva som kung på svensk pension!

    Hur kan man vara förvånad att folk söker sig hit i allt stridare
    ström. Det är lätt för politiker att spendera andra människors
    pengar.

    När bosnierna släpptes in här i strid ström, var det flesta
    inte alls bosnier. Det kostade 20.000 kr att köpa ett bosniskt
    pass. Sedan var det fritt fram att komma till Sverige som asyl-
    sökande!

    Det är just nu ett fasligt liv att det inte finns bostäder till
    alla som kommer hit. Men detta har ju svenska ungdomar
    fått leva med åravis utan att någon reagerat.

  3. PC · oktober 13, 2007

    Basem, tell all Your friends about Your experience, especially those who think about getting asylum in Sweden. Thank You.

  4. Knute · oktober 13, 2007

    Folk med små kvalifikationer från mindre utvecklade länder är en förlustaffär för Sverige.

    En förlustaffär inte bara i kronor och ören. Det går inte längre att bortförklara kriminaliteten.

    Invandrare utan asylskäl borde inte få stanna i landet. Enligt Migrationsverket kan de oftast inte ens styrka sin identitet!

    Rättsväsende och polis måste förstärkas och bli effektivare och följa både lagens bokstav och anda.

    Egentligen inga uppseendeväckande åtgärder. På Erlanders tid hade det varit självklarheter.

  5. Jon · oktober 13, 2007

    Snabba upp avvisningsprocessen. Det är ju per definitioon inte krig i Irak.

    MVH

    JO

  6. Bengt från Saltsjöbaden · oktober 13, 2007

    Hej,

    Efter 20 års arbete som läkare har jag funnit att invandrade läkare generellt fungerar dåligt i Sverige. Patienter och kolleger förstår inte vad de säger. Det största problemet är dock att deras kunskapar i medicin är bristfälliga. Undantag finns dock.

    Svenskprovet för att arbeta här måste bli mycket svårare och även medicinska kunskaperna behöver kontrollera bättre.

  7. Jinge · oktober 13, 2007

    Det är nog många som tröttnat på dessa kriminella bidragsnomader från Irak. Med Mellanösternkultur i Sverige så får vi just den varma och generösa stämning som råder i t ex Bagdad.

    En aktiv repatrieringspolitik är vad som behövs.

  8. Johan · oktober 13, 2007

    MER ÄN HÄLFTEN, och inte hälften av alla som flyr från Irak till ett eu-land som du skrev. När ska vi ha tid och resurser till att integrera dessa, när vi inte klarat av att göra det med dem som redan kommit hit?
    Var ska vi skära ner för att klara detta? Äldrevården kanske?

  9. reallist · oktober 13, 2007

    20.000 irakier,,, gud hjälpe oss.. hur många mördare o skurkar som slinker med i den skaran vågar jag inte ens tänka på…nått positivt är väl att Efterlyst kommer att börja sändas oftare i veckan…

  10. reallist · oktober 13, 2007

    Har du inte tänkt på att det skall även finnas nått att integrera dessa människor i…well.. det finns det inte längre… våran ända räddning är att avskärma oss från dessa männsior.. bygg murar så kan vi fortsätta leva i år 2007 medans dom på andra sidan kan hålla på med sina klankrig hedersmord o gruppvåldtäckter.. sina vapen o guld kedjor…

  11. Antonio · oktober 13, 2007

    Måste Sverige tar emot så pass många flyktingar? Det kommer att bli värre och värre i den svenska samhället. Segreration och ghettorisering av förorterna är ganska vardagsliv nu förtiden.Bra exemplar är Rinkeby och Tensa (somaliska ethnist majoritet) Södertäjle med syrianer/assyrianer. När kommer det att ta slut.Släng ut dem så fort som möjligt!! Jag själv har en utlänningsbakgrund med vill bidra till samhället till skillnad med de flesta sk dagens invandrare/flytingar som enbart skrika om sina rättigheter att kunna behålla sin religion,kultur och seder men ingenting om sina skildigheter.Staten är så feg i sina politik, det är därför.

  12. Sixten Svensson · oktober 13, 2007

    När skall flummiga miljöpartister intressera sig för sitt eget land?

  13. Calle · oktober 13, 2007

    Jag kommer aldrig att förstå hur de tänker, asylkramarna. Vi måste var det enda landet som glatt betalar och administrerar vår egen undergång. Förr i tiden kallades det som sker nu ockupation, eller möjligen folkvandring men det är uppenbarligen nya tider nu. Finns det bara mesar kvar i detta land?

  14. oscar · oktober 13, 2007

    Basem: Are you one of our dear asylum seekers who rape, murder, or rob swedish people while they are here on ”vacation”?

  15. Yngve · oktober 13, 2007

    Dumma Sverige. Nya regeringen är lika dumma som den gamla då det gäller flyktingpolitik.

    Haha, Finland tog emot 96 st, men inse den bistra sanningen:

    I Helsingfors finns inget Botkyrka!

  16. Yngve · oktober 13, 2007

    Är väl ingen större anhängare av (sd) men troligtvis blir det att rösta på Sverigedemokraterna i nästa val trots att jag alltid tidigare röstat på Moderaterna.

    Jag hoppas på en vågmästarroll för (sd), då äntligen kommer man att våga börja diskutera den naiva svenska flyktingpolitiken.

    Sverige förtjänar i och för sig detta med hög kriminalitet och nedmonterad välfärd. Om jag minns rätt så var det Olof Palme som startade detta och (s) har väl i princip haft makten sedan dess…

  17. Mia · oktober 13, 2007

    Du behöver verkligen bo ett tag i en förort. Självklart kommer en naiv skogstomte från ett litet samhälle som Rödeby tycka att det är jättebra att man släpper in alla ”stackars” flyktingar. Du behöver ju aldrig se kriminaliteten, våldet och skiten till vardags. Du har uppenbarligen absolut ingen aning om vad du snackar om när det gäller detta ämne och det är skrattretande.

    Att rösta på sd blir en desperatlösning som fler och fler verkar vilja ta.

  18. joakimhorsing · oktober 13, 2007

    Mia, jag vet inte hur många gånger jag ska behöva säga att jag bott nästa hela mitt vuxna liv i en sådan förort!!

    Vänligen,
    Joakim Hörsing

  19. Johan · oktober 14, 2007

    Längtar du tillbaks till förorten Joakim?
    Det måste väl vara perfekt för dig och dina barn att flytta tillbaka dit då. Måste vara ett väldigt spännade och intressant ställe för barnen att växa upp på. Tänk så mycket nytt och kul de kan lära sig från alla främmade kulturer som blommar där…

  20. joakimhorsing · oktober 14, 2007

    Nej, jag trivs bra där jag bor, men trivdes också utmärkt i förorten. Min mellan dotter som är sex år brukar ibland med längtan i rösten konstatera att där fanns det så många lekplatser och barn att leka med. Här finns det förstås inte en enda lekplats. Båda har för och nackdelar. Jag var nöjd där och är nöjd här. Du skriver ironiskt men det ligger ändå en hel del sanning i det du säger.

    Vänligen,
    Joakim Hörsing

  21. Pingback: Alla måste ta sitt ansvar « Joakim Hörsing

Lämna en kommentar