Faran för uppror är nog större än så M!

Enligt Svd går Moderata Seniorer ut och varnar för ett äldreuppror. Argumentationen är att i goda tider så måste tillväxten komma de äldre till del.

”–När det går så fantastiskt bra för Sverige måste det även vara skördetid för de äldre”, säger vice ordföranden i moderata seniorer

Men Hallå Moderata Seniorer! Det är väl precis så vi på vänsterkanten resonerar. I goda tider måste hela samhället få del av överflödet, även de äldre, men också funktionshindrade, sjuka och arbetslösa.

Det mullrar i pensionärernas led varna Moderata Seniorer. Sannerligen säger jag eder det mullrar på betydligt fler ställen än så och att upproret är betydligt bredare än blott de äldre visar opinionssiffrorna i sitt tydliga språk.

Andra bloggar intressant om: moderaterna

5 kommentarer

  1. john olsson · oktober 29, 2007

    Garantipensionen borde vara precis som namnet sager dvs en garanterad summa pension. Men sa ar det inte alls i verkligheten. Verkliga summan ar mycket lagre.

    Politikerna latsas garantipensionen utgor en viss summa (cirka 6250kr per manad for gift person) Men da alla avdrag ar gjorda (skatt och minskad pension for icke svenskt boende i 40ar efter 16 ar fyllda) sa ar pensionen latt nere i mindre an 3000kr per manad. Namnet Garantipension ar rena bluffen.

  2. Lars-Göran · oktober 29, 2007

    Jag är övertygad om att både pensionärer och andra grupper är tillräckligt kloka att inse att vi ALLA vinner på att männsikor kommer i arbete. På så sätt blir kakan att dela på betydligt större och Alliansregeringen kan nu ägna de återstående tre åren till nästa val åt att fördela denna kraftigt växande kaka. Eller som de säger: Vi vill bekämpa fattigdom, s vill bekämpa rikedom”. Det kan inte sägas bättre!

  3. Glen · oktober 29, 2007

    Hålla med om att pensionärer borde får mer när det går så bra. Dock om man säger att det är regerings fel så har man glömt att det var faktiskt sossarna som införde systemet med moderaternas samtycke. Rättar mig gärna om jag har fel.

    Dvs det finns inga politiska partier som har ett vettigt sätt att se på pensioner.

    Jämför gärna systemet i Sverige med den som man har i Australien. För varje 100 lapp som man lägger in själv lägger in staten 150 på pensions investering. Dvs man får på en gång en 250 som går till pensionen. När man sedan faktiskt pensionera sig får man kraftigt sänkt skatt och en pensionärrabbat på bussar, tåg, försäkringar o.s.v.

    Och om man skulle flytta sedan till ett annat land skulle dem inte dra av 25% skatt på det man får fast man inte bor kvar där.

    Och det är i ett land där max skattesattsen är 40% och det finns ingen arbetsgivaravgift.

  4. john olsson · oktober 29, 2007

    USA har liknande system som Glen’s Australien. I USA betalar individen 7% och foretaget lika mycket till pensionen (Social Secuity). Detta garanterar individen en hyfsad pension som alltid ar SKATTEFRI, och pensionen galler var man an bor pa denna planet.

    Social Security ar ocksa en sjukforsakring (disability insurance) som betalar individen vid handikapp och annan langtidssjukdom, skattefritt. Dessutom har ens make/maka s.k. survivor’s benefits som vid dodsfall later maken/makan overta pensionen vid dodsfall, ocksa skattefritt forstas.

    Dessutom har Social Security en mechanism som automatiskt hojer pensionen varje ar med samma procentbelopp som inflationen, oberoende av politikerbeslut.

    Den svenska ”garantipensionen” ar som sagt rena politiska bluffen om man jamfor med den Amerikanska Social Security som jag ser det.

  5. photoimagine · oktober 29, 2007

    Ingen kommer att göra uppror.
    Kanske ett önsketänkande blott men så kommer inte att ske.
    Regeringen kommer att infria sina vallöften och det ger resultat.
    Visst känns det bra med en regering med handlingskraft och positiv energi, till skillnad från…

    Ha det bra.

    /Imagine

Lämna en kommentar