Äntligen kanske man kan få äta Torsk med gott samvete!

Läser på KRAV’s hemsida att kan komma att godkänna torsk och kolja som fiskats i kravBarents hav som ekologisk om följande krav uppfylls:

  • att torskfisket (med krok 5 ) kan certifieras under perioden januari-april,
  • att koljefisket (med krok 5-7) kan certifieras hela året.
  • att biologisk status för nordostaktisk torsk och kolja inte försämras vid kommande
    årliga bedömningar
  • att andelen kusttorsk i fångsterna vid linefisket inte ökar,
  • att fisket sker 5 – 12 nautiska mil från kusten i norska statistikområdena 03, 04, 05, eller 00,
  • att norska regler och förordningar följs vid fiskets bedrivande även vad gäller utkast (discard),
  • att fångstrapportering sker till KRAV varje halvår för att möjliggöra separat uppföljning av de två fiskerierna,
  • att i rapporterna fångsten per art redovisas per månad och per krokstorlek.

Läs mer här

Möjligen kan vi få betala en slant för dessa läckerheter men det kan det väl vara värt, eller hur?

Andra bloggar intressant om: ekologisk mat, torskfiske, fisk

Lämna en kommentar