Sol utan cancer – en helt ovetenskaplig idé

Jag har en helt ovetenskaplig idé om hur man kan sola utan att riskera att få cancer. En privat liten tanke som jag inte rekommenderar någon att följa men som skulle var intressant att få lite forskning på. Min tro är att hudcancer snarare än att komma från solen enbart är en kombination av solens starka uv-strålar och det vi moderna människor utsätter vår hud för. Vi fullstänidgt öser på tvål, schampo, krämer och parfymer på våra stackars hudar. Därmed gissar jag att hudens motståndskraft minskar.

Därför kära soldyrkar till vilka jag tillhör kanske vägen till hälsa går via en transformation till att bli stinkande och smutsiga varelse. Den gamla devisen att göra allt med måtta håller nog dock fortfarande bäst. Sola med måtta, tvåla in dig med måtta!

Aftonbladet skriver annars idag om hur man kan bli brun utan sol-  varför nu någon skulle vilja det?

Samma tidning visar också upp det nya bikinimodet, vilket jag antar är ett klädesplagg främst avsett för utomhusbruk. Miljöpartiet har förövrigt slagit fast på sin kongress att endast den nedre delen av utstyrseln ska vara villkorat för böljor blå ute som inom. För diskussion om detta gå hit

Andra bloggar intressant om: sol, sommar, cancer, hudcancer, huden, värmen, bikini, bara bröst

3 kommentarer

  1. pysan · maj 30, 2008

    Du kan få cancer av hudkrämerna också.. de där du använder för att tvätta dig alltså.. smink är också cancerframkallande..
    Och inga mönstrade toapapper..

    Men drick gärna lite rövin.. men inte för mycket.. tre koppar kaffe och så en pizza.. så klarar du livet…

    Kram Pys

  2. momenttwentytwo · maj 31, 2008

    Ja kommer du inte ihåg för några år sedan var det ramaskri när de insåg att den cancerframkallande substansen PEG (och någon siffra efter) fanns i nästan alla skönhetsprodukter…nu har man glömt bort det och skyller på massa annat som vi använder max en månad om året i vårt land.

  3. Jack · november 29, 2008

    Men cancer utan sol är inte bara vetenskapligt utan ganska vanligt .

Lämna en kommentar