Mp Anka eller bara Tolgfors som Duckar?

tolgforsIgår gick miljöpartiets språkrör Peter Eriksson ut och kritiserade regeringen för att mörka miljardsatsning på JAS för riksdagen. Det handlar om att modernisera Gripen alldeles oavsett vilken kommersiell framgång planet röner och har rönt. Visserligen säger man att regeringen ska återkomma till riksdagen i frågan, men samtidigt ska beslutet fattas av regeringen.

Tolgfors svarar på sin blogg genom att fokusera på den förstnämnda meningen och menar att Miljöpartiets nyhetsanka inte flyger. På mp.se citeras dock direkt ur budgeten följande:anka

”Regeringen föreslår att riksdagen godkänner att regeringen under 2010 får besluta om anskaffning av ny radarjaktrobot, utveckling och uppgradering av JAS 39 Gripen C/D, anskaffning av taktisk obemannad flygfarkost (TUAV) samt i övrigt får fatta nödvändiga beslut beroende på oförutsedda förändrade förutsättningar.”

För mig känns det ganska uppenbart att det snarare är Tolgfors som duckar för obekväma sanningar än att det är miljöpartiet som släpper iväg ankor som inte flyger.

Om vi lämnar den demokratiska aspekten så handlar det hela i grunden om lilla Sverige verkligen ska

  • fortsätta plöja in pengar i ett kommersiellt misslyckat projekt
  • utöka sin redan överdimensionerade flyggflotta
  • prioritera investeringar i vapensystem

Nej, nej och nej!! Tolgfors inte bara duckar han är också ute och cyklar…

Andra bloggar intressant om: Tolgfors, regeringen, försvaret, politik, JAS, miljöpartiet, Peter Eriksson

En kommentar

  1. Tonårsmorsa / Fatou · oktober 6, 2009

Lämna en kommentar