Den rödgröna försvarsuppgörelsen

Idag presenterades så den rödgröna försvarsuppgörelsen. Peter Eriksson säger på den rödgröna bloggen:

”Överenskommelsen innebär en rödgrön aktiv nedrustningspolitik för ökad säkerhet. Den syftar till att återföra Sverige till en tätposition i nedrustningsfrågorna. Sverige ska vara en aktiv aktör och bidra med internationella insatser med ett tydligt FN-mandat”

Media väljer förstås att blåsa upp det som ännu ej uppgjort är, nämligen frågan om de svenska trupperna i Afganistan. Även om det är beklagligt att den viktigast frågan utlämnas och kritiken därmed berättigad, så är ändå uppgörelsen så pass sensationell att SvD rubriken Rödgröna oeniga om försvaret blir smått löjeväckande. Slutsatsen i analysen att de rödgröna inte är regeringsdugliga av Göran Erikson sågas av hobom själv i samma stycke:

En del frågor lämnas alltså obesvarade av de rödgröna, vilket knappast stärker bilden av ett regeringsdugligt alternativ. Å andra sidan ligger man i retoriken närmare den traditionella svenska försvars- och säkerhetspolitiken, än vad regeringen gör.

Och ett genomgående tema på Folk och försvars rikskonferens har varit just att den nya politiken är dåligt förankrad hos svenska folket.

 

Läs hela försvars plattformen här

Jag är på det hela taget nöjd med de skrivningar som återfinns i plattformen och tycker att de rödgröna tagit några rejäla kliva framåt tillsammans! Paketet ska också kompletteras med en utrikespolitisk uppgörelse, som sannolikt blir en lite svårare nöt att knäcka…

Media: AB, SvD

Bloggat: Bjereld, Weimers, Röda Berget, Henriksson, Jonsson, Högberg,Westerholm,Moberg, Klamberg, Lindgren Åsbrink, Falk,

Andra bloggar intressant om: de rödgröna, försvarspolitik, säkerhetspolitik, politik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s