Mona Vann!

Ok, debatten var understundom ett sömnpiller av narkoskaraktär, men det var en uppenbart pressad statsminister som möte oppositionsledaren Mona Sahlin.

Reinfeldt hade blott ett tydligt besked: ni som är sjuka ansträng er mer! I övrigt var det mest tunt tal och trött statistik. Det mest frapperande är Reinfeldts oförmåga att hålla irritationen borta. Borde han inte lärt sig att detta inte framstås som särskilt sympatiskt genom rutan.

Sahlin däremot har påtagligt förbättrat sin retorik den senaste tiden.

Något som måste bli ännu bättre är dock visionerna kring det gemensamma samhällsprojektet som bygger på rättvisa och solidaritet. ”Vi räds inte för att höja skatten”, säger Mona Sahlin. Gott så, men ideologin kring höga skatter måste utvecklas och återerövras.

Även om inte Mona vann debatten i folkets ögon, så vann hon i och med denna debatt terräng som förhoppningsvis kan utnyttjas framöver.

Det bestående intrycket är dock….gäsp

Bloggat: Svd Ledarblogg, Marknadsliberalen

Media: AB, SvD, DN

Andra bloggar intressant om: duellen, partiledardebatt, Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt, politik, partier, Socialdemokraterna, moderaterna, val 2010, oppositionen, regeringen, sjukförsäkringen

2 kommentarer

  1. Robert · januari 25, 2010

    hahahaha! :)))

    Du verkar leva i din egen lilla Värld när du säger att Mona vann.
    Svenska folket delar inte din uppfattning.
    Därför kommer oppositionen att förbli det dom är bra på: opposition.

    Puss & kram!

  2. joakimhorsing · januari 25, 2010

    Skriver ju faktiskt det också…

    puss puss
    /Joakim

Lämna en kommentar