Helle Klein NY ordförande för SAP?

helle-klein1Stormen inom arbetarrörelsen övergår successivt till full orkan. I ett sådant läge gäller det att positionera sig. Det kan man gör bland annat genom att påpeka det självklara, nämligen att det knappast är Wanja Lundby Wedin som grundproblemet till det socialdemokratiska raset:

”Om partistrategerna tolkar de dåliga opinionssiffrorna enbart i ett kortsiktigt perspektiv och tror att allt löser sig med att LO:s ordförande avgår lurar man sig själv å det grövsta. Raset för socialdemokraterna och den röd-gröna oppositionen har pågått allt­sedan i höstas och beror på bristande alternativ till regeringens politik.

S måste tänka långsiktigt

Mona Sahlins förtroende i fackföreningsrörelsen är heller inte självklart. Är det någon som legitimerat hennes partiordförandeskap bland de f­ackliga är det Wanja Lundby-Wedin.”monasahlin

Jonas Morian kommenterar citatet från Helle Klein:

”Ett förtäckt hot? Det låter onekligen så. Och det visar återigen hur känslig balansen mellan det socialdemokratiska partiet och Landsorganisationen är – och hur komplicerat det blir när gränsen mellan dessa organisationer flyter samman.”

Helle Klein är inte känd som en högröstad kritiker av det egna partiet utan får väl mer kännetecknas som en ytterst välbalanserad partistrateg. Så vad är Kleins agenda här? Rädda Wanja eller störta Mona eller bana vägen för någon annan?

Media: DN, DN, SvD, SvD, AB, AB, Expressen

Bloggat: Jinge, Zacjj:n¨

Andra bloggar intressant om: Helle Klein, Wanja Lundby Wedin, Mona Sahlin, Socialdemokraterna, LO, Politik

6 kommentarer

  1. FredrikN · april 6, 2009

    Varför inte Schlingman? Han är ju också feminist/socialist.

  2. Fanta · april 6, 2009

    Helle Klein kan & vill inte vara s-ordförande. Hon ska ju leda
    diakonia och (senare) brödraskapet.

  3. Peter Ingestad · april 6, 2009

    Bara medlemmarna kan avsätta mig, säjer onkel Wanja, megabopp Ceaucescu själv.

    Förlåt, med det kan de faktiskt INTE.

    Däremot: de kan själva ”avgå”.

    Massflykt ur LO!

    Enda vägen ur Förnedringen.

  4. joakimhorsing · april 6, 2009

    VAd menar du med att medlemmarna inte kan avsätta Wanja, Peter? Att det är långt till nästa omval eller att LO är en paraplyorganisation eller något annat? Nyfiken.

  5. Alfapet · april 6, 2009
  6. Gunnar Arnkvist · april 8, 2009

    Vem läser Helle Klein? Hon har samma evinnerliga mantra hela tiden – borgare är bu och vänster är fint. Idelogiskt insnöad och förutsägbar till 100 %.

    Sossarna behöver ett stålbad och betonghäckarna måste ut.

Lämna en kommentar