Jag hänger med (i KomTek-svängen) Waltersson!

Den socialdemokratiske oppositionspolitikern Kent Waltersson skriver i dagens Corre om behovet av att starta en så kallad KomTekskola i Linköping. KomTek är en motsvarighet till den Kommunala Musikskolan på teknikområdet och är ett EU-projekt initierat av NUTEK och AMS. Försök med KomTekskolor görs på ett tiotal ställen i landet, bland annat i Örebro, som nu har permanentat verksamheten i kommunal regi.

Min övertygelse är att det är av yttersta vikt att stimulera barn och ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap och koppla ihop detta med hållbarhetsfrågor och entreprenörskap. Det kommr att krävas många duktiga och kreativa problemlösare för att hantera de storaoch svåra problem som vårt samhälle står inför. Det finns självfallet också ett genuint egenvärde i att uppmuntra barns intresse för teknik.

”Vi måste helt enkelt bli bättre på att ta tillvara den tekniknyfikenhet som de allra flesta barn bär på. Och vi behöver fler unga som kan tänka sig att bli företagare och arbeta som entreprenör.”, skriver Kent Waltersson.

Och precis som Waltersson också skriver är detta en logisk följd av skolornas arbete med NTA. Linköping har alla förutsättningar att få igång en bra verksamhet genom sin Tekniska Högskola och det Teknik College som bland annat jag själv var med och beslutade om förra mandatperioden.

Så svaret Kent är JA, jag hänger med! Frågan är nu bara om den borgliga alliansen också hänger med och får i väg en ansökan innan tiden rinner ut.

Andra bloggar om: Linköping, KomTek, Kent Waltersson, teknik, skola

Pingat på intressant.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s