Kanske behövs det ett svenskt FBI ändå?

Folkpartiet lanserade igår tanken på ett svenskt FBI. Rikspolischefen har tidigare varit inne på sådana tankar.Frågan är vad det betyder? Spontant verkar det ju mest löjeväckande, inte minst pågrund av att vi är en nation och inte en federation, men vad betyder det konkret? Vi har ju en nationell insatsstyrka och en rikskriminal etc, så på vilket sätt vill Folkpartiet att saker ska bli annorlunda?

FBI 

Att det finns ett behov att möta den allt mer organiserade brottsligheten verkar ju klart. Idag har ett antal polishelikoptrar beskjutits. Vad betyder det? Försöker man oskadliggöra detta verktyg inför en kommande kupp av något slag? Ruggigt är det i alla fall.

Nå har jag förstått saken rätt så handlar Fp förslaget om att förstärka Rikskriminalen genom större befogenheter gentemot länsorganisationern samt att överföra eller tillföra resurser om cirka 200-300 man.

Det finns andra punkter i Fp förslaget som rör domstolar och avlyssning etc som är lite mer svårsmälta, men just detta om att ge landets olika delar en likvärdig och systematisk möjlighet att bekämpa kriminella organisationer känns spontant som en ganska god idé.

Vad tycker ni?

Andra bloggar intressant om: organiserad brottslighet, folkpartiet, FBI, rikskriminalen, polisen

5 kommentarer

  1. Bond · november 13, 2007

    Jag tycker det är rätt roligt att du har lagt ut en keps med texten ”Female body investigator”.

  2. joakimhorsing · november 13, 2007

    Du har bra syn! My misstake, hoppas ingen tar illa upp! I så fall tar jag givetvis bort den.

    Vänligen,
    joakim Hörsing

  3. Pingback: Vilda Västern i Göteborg « Joakim Hörsing
  4. karim jebari · november 21, 2007

    Jag diskuterar på min blogg ett förslag där man kan få SÄPO att göra vad FBI gör.

  5. kadafi · januari 21, 2009

    Ah ni snackar som mycket sk*t ni vet inte hur det ligger till 2009 ni kan inte ändra ett dug allt som pågår på gatan är staten medveten om och de är en fördel för dem att en bil med sprängladdning exploderar men ni är arroganta och kommer aldrig förstå vad som pågår

Lämna en kommentar